Γίνε Μέλος

Ο τόπος σου έχει αξία

Τα χωριά της Ελλάδας και της Μεσογείου αποτελούν πολύτιμες κοιτίδες της πολιτιστικήςκληρονομιάς και της παραδοσιακής ταυτότητας. Μέσω της ANIMA TERRA, αναδεικνύουμε αυτέςτις χαμένες ομορφιές, ενισχύοντας τα χωριά που αντιστέκονται στην ερήμωση και προσφέρονταςνέες διαστάσεις ζωής στους κατοίκους τους.
Εξίσου σημαντικός όμως είναι και ο εναλλακτικός τρόπος ζωής που μπορούν να προσφέρουνσήμερα σε κατοίκους πόλεων με συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, με ελάχιστες θέσειςεργασίας και με μολυσμένο φυσικό περιβάλλον.

Σύγχρονες εφαρμογές

Η ANIMA TERRA ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες, όπως τη ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, για την ανάδειξη και παγκόσμια προβολή του τοπικού πολιτισμού. Αυτό περιλαμβάνει την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία, τη χειροτεχνία και τα τοπικά ήθη και έθιμα.

Tουριστική ανάπτυξη

Με την ΑΝΙΜΑ TERRA η προώθηση του αειφόρου τουρισμού είναι κεντρική στην ανάπτυξη των αγροτικών χωριών . Οργανώνουμε εργαστήρια, ξεναγήσεις, πολιτιστικές διαδρομές, πεζοπορίες και θεματικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο και δημιουργώντας συμπληρωματικά εισοδήματα για τους ανθρώπους του χωριού, τους «φροντιστές» της πράσινης Ελλάδας και της Μεσογείου.

Πολιτιστικά Έργα & Δραστηριότητες

Ενισχύοντας τις τοπικές και του δικτύου καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, η ANIMA TERRA συνδυάζει τον πολιτισμό με την κοινότητα, οργανώνοντας εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην πλατεία του χωριού κάτω από το αιωνόβιο δέντρο που προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα και τις παραδόσεις.

Συνεργασίες & Δίκτυα

Η ANIMA TERRA καλλιεργεί συνεργασίες με δίκτυα, θεσμούς, οργανισμούς και επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό, διεθνές και εθνικό επίπεδο, προσφέροντας στα χωριά πρόσβαση σε πόρους, γνώσεις και αγορές, υποστηρίζοντας την αειφόρο τοπική ανάπτυξη και αγροτική επιχειρηματικότητα.

Βασικά κριτήρια αίτησης

Αν το χωριό σου πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις μπορεί να αιτηθεί για ένταξή του στο δίκτυο της ANIMA TERRA:

• Πληθυσμός έως 500 κατοίκους.
• Ενεργή τουλάχιστον μία συλλογικότητα (πολιτιστικός
σύλλογος, συνεταιρισμός, αθλητικός σύλλογος κ.α.).
• Ύπαρξη αιωνόβιου δέντρου και καφενείου στην πλατεία του χωριού.

Πιστεύουμε στον ισχυρό ρόλο που μπορεί να παίξει ηβιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών χωριών στην αναστροφήερήμωσης των κοινοτήτων.

إضفاء الطابع الرسمي على المبادرة النقابية ANIMA TERRA في مجتمع كسيرونومي في فيوتيا

بيان إخباري – يوليو 2023 كسيرونومي، فيوتيا - في حدث مهم أقيم في متجر كسيرونومي المجتمعي ، تم تقديم المبادرة النقابية ANIMA TERRA رسمياً لأول مرة للجمهور. يهدف هذا الحدث الذي نظمته نقابة فيوتيا بالتعاون مع الجمعية الثقافية المحلية في كسيرونومي والمنظمة الثقافية "دروب شجرة الزيتون" إلى تسليط الضوء على فلسفة وأهداف ANIMA TERRA التي…
περισσότερα
Δείτε στο χάρτη τα πρώτα χωριά στην Ελλάδα που έχουν προταθεί από τατοπικά επιμελητήρια για να γίνουν μέλη του δικτύου της ANIMA TERRA.