«Δρόμοι της Ελιάς»

Η ANIMA TERRA είναι ένα δίκτυο των αγροτικών χωριών της Ελλάδας και της Μεσογείου που απειλούνται με ερήμωση και αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» που ξεκίνησε το 1998 από την Καλαμάτα - Ελλάδα με εμπνευστή τον τότε Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Καραμπάτο και την υποστήριξη των Ελληνικών Επιμελητηρίων και της Μεσογείου και σήμερα αναγνωρισμένη ως παγκόσμια πολιτιστική διαδρομή διαπολιτισμικού διαλόγου για την Ειρήνη και την Βιώσιμη Ανάπτυξη (UNESCO 2003, Συμβούλιο της Ευρώπης 2005 και την αιγίδα της ΚΕΕΕ).
Οι «Δρόμοι της Ελιάς», ανεξάρτητος, μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν αναζητά χρηματοδότηση από κρατικούς φορείς για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του, τα έσοδά του βασίζονται στους φίλους, συνοδοιπόρους, τους υποστηρικτές και τις δραστηριότητες του δικτύου των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Αντιστεκόμαστε στην οικονομική συγκυρία που περιορίζει τις δυνατότητες δράσης, οδηγεί σε ερήμωση των χωριών-πυρήνων της κατά τόπους παράδοσης και καταδικάζει σε εξαφάνιση τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Πιστεύουμε στις δυνατότητες της Επιμελητηριακής κοινότητας και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για την ενίσχυση του συνεργατισμού και της αγροτικής επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κυκλικής οικονομίας.
Πραγματοποιούμε τις πολιτιστικές διαδρομές «Δρόμοι της Ελιάς» με σκοπό την ανάδειξη του αύλου και υλικού πολιτισμού της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτιστικές διαδρομές «Δρόμοι της Ελιάς» παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα olivetreeroute.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ :

H επιμελητηριακή πρωτοβουλία Anima Terra υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους των συμμετεχόντων και συντονιστή τον πολιτιστικό οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς» εμπνευστή της ιδέας, ανεξάρτητο, μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με διεθνή αναγνώριση από την UNESCO το 2003 και το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2005 ως πολιτιστική διαδρομή διαπολιτισμικού
διαλόγου για την ειρήνη και την βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν αναζητάμε χρηματοδότηση από κρατικούς φορείς για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων μας, τα έσοδά μας προέρχονται από τους συνοδοιπόρους, υποστηρικτές, τις εκδόσεις και τις πολιτιστικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Γιατί με ίδιους πόρους:

Η αυτοχρηματοδότησή της Επιμελητηριακής πρωτοβουλίας ANIMA TERRA δείχνει την ισχυρή πίστη των συμμετεχόντων στην αποστολή και επιτυχία της. Πιστεύουμε επίσης ότι με την χρηματοδότηση με ίδιους πόρους η ΑΝΙΜΑ TERRA:

  • Εξασφαλίζει πλήρη ευελιξία και αφοσίωση στην αποστολή μας.
  • Δείχνει τη δέσμευσή μας σε ανεξαρτησία και διαφάνεια.
  • Ενισχύει την τοπική κοινότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
  • Αντανακλά την αυτοδέσμευσή μας σε ακεραιότητα και αυθεντικότητα.