Η Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία ANIMA TERRA στη Selva, Mallorca, Ισπανία

ΔΕΛΤIΟ ΤΥΠΟΥΝοέμβριος 2023

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που διεξήχθη στις 18 Νοεμβρίου 2023, η επιμελητηριακή πρωτοβουλία ANIMA TERRA παρουσιάστηκε στο κοινό της πόλης Selva της Mallorca, στην Ισπανία. Η εκδήλωση, που συνέπεσε με τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς, περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου “Η ΕΛΙΑ”, το οποίο έγραψε η Δόκτορα Μαρινέλλα Κατσιλιέρη με φωτογραφίες από τον Oscar PIPKIN  Ambassador των Δρόμων της Ελιάς στην Μαγιόρκα και Δντής του γραφείου της UNESCO στην Mallorca, Ισπανία. 

Το σημαντικό αυτό γεγονός επισφράγισε επίσης τα εγκαίνια του 2ου ΕΛΑΙΩΝΑ της ΕΙΡΗΝΗΣ, από τον Γιώργο Καραμπάτο, Εκτελεστικός Διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς” και εμπνευστής της ιδέας. 

Ο 1ος ΕΛΑΙΩΝΑΣ της ΕΙΡΗΝΗΣ βρίσκεται στον προαύλιο χώρο στο Ανάκτορο του Νέστορα στον δήμο Πύλος – Νέστορος της Μεσσηνίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της ελιάς ως σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού.

Η εκδήλωση στη Selva αποτέλεσε έναν σημαντικό ορόσημο για την ANIMA TERRA, καθώς συνδύασε την πολιτιστική προσέγγιση με την αγάπη και τον σεβασμό προς τη φύση και την ελιά, ενισχύοντας έτσι το διεθνές αποτύπωμα της πρωτοβουλίας.