Η Επισημοποίηση της Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας ANIMA TERRA στην Κοινότητα Ξηρονομή Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ιούλιος 2023

Ξηρονομή, Βοιωτία – Σε μια σημαντική εκδήλωση που διεξήχθη στο κοινοτικό κατάστημα της Ξηρονομής, η επιμελητηριακή πρωτοβουλία ANIMA TERRA παρουσιάστηκε επισήμως για πρώτη φορά στο κοινό. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Βοιωτίας σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Ξηρονομαίων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», είχε ως στόχο την αναδείξη της φιλοσοφίας και των στόχων της ANIMA TERRA, η οποία επιδιώκει την αναζωογόνηση των αγροτικών χωριών της Ελλάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσημα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξηρονομαίων, κ. Κωνσταντίνος Νίκας, και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Λάμπρος Ρόδης, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της εκδήλωσης. Ο Γιώργος Καραμπάτος, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία, επισήμανε τη σημασία της αναζωογόνησης των χωρικών περιοχών μέσω δράσεων που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική και αγροτική κληρονομιά της χώρας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα πανηγύρι στην πλατεία του χωριού, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν την τοπική γαστρονομία, να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα και να συμμετάσχουν σε ένα γλέντι με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και χορούς. Η εκδήλωση ήταν μια επιτυχία, καθώς συνέδεσε την τοπική κοινότητα και τις τοπικές αρχές σε έναν κοινό σκοπό: την ανάδειξη και την αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Βοιωτίας